Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за вентилатор

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос за вентилатор

Имам един въпрос за вентилатора,който охлажда двигателя.Знам,че обикновено когато вентилаторът се включи остава да работи дори и след като колата не е запалена.При мен,обаче,когато загася двигателя и вентилаторът спира.Нормално ли е това?Ако не е нормално,единствения приемлив от моя страна отговор е,че,вентилаторът е направен така от алармаджията,който ми слага алармата,защото би задействал алармата ако се включи при неработещ двигател и включена аларма.Кажете какво мислите.
    Alfa Romeo 146 1.6 Boxer '95

При боксерите незнам как е, но при мене и на ланчата и на алфата , при Бат Вас също при загасянето на мотора се гаси и перката явно така е конструктивно а и да не е не е никакъв проблем.

Comment

И при боксерите перката изключва, когато изгасиш двигателя, така че бъди спокоен... нормално е.
      Alfa Romeo 145, 1.6 Boxer, 103bhp
      Audi A3, 1.8, 125bhp

Comment

Сееегаа, значи, колега. Ти явно имаш в предвид вентилатора, който охлажда радиатора, а не двигателя както и да е това са подробности. При много коли захранването му не минава през контакт, при други пък трябва да си дал контакт, за да работи, ако е достигната необходимата температура. Има и такива вариянти, при които вентилатора не само, че работи без контакт, ами и периодично се включва след изгасянето на мотора (справка Ауди 90). Това не знам защо е, ала карай да върви. Ще ти кажа моето мнение. Аз не виждам смисъл кой знае какъв даже е препоръчително преди да угасиш двигателя, ако вентилатора работи да го изчакаш сам да спре. Защото така в двигателя остава неохладен антифриз, чиято температура може да се окаже твърде висока. Най-добре е да знаеш, че двигателя се е охладил и тогава да гасиш. Представи си, че вентилатора ти работи без контакт. Спираш някъде и той работи. Не го чакаш да спре и гасиш. Той продължава да работи. Датчика дава фира и остава да работи цяла нощ. Чак до сутринта, когато вече нямаш акумулатор .
        Alfa Romeo 75 24V

Comment

Аз оставям да млъкне и тогава гася , а после дигам капака за през ноща ама в гаража де
          97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

До колкото знам компютъра пуска вентилаторите, а при старите коли е от датчика (това не съм сигурен). Преди карах Фиат панда и при нея перката си се пускаше и като е загасен мотора.
            Аз също я оставям моята като работи перката не я гася докато не спре.
            "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
            Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
            Opel Astra J GTC

Comment

Аз в началото имах такъв проблем като вземах мойта 145-ца.Перката си работеше и следкато загася двигателя докато една вечер не била сприяла и така до сутринта си работела и на сутринта ниамаше никой в акомулатора,и се наложи да сменя дадчика.И сега вече се спира в момента на загасяването на двигателя

Comment

Еее,благодаря,колеги! Сега съм спокоен,че нямам проблем!
                Alfa Romeo 146 1.6 Boxer '95

Comment

Няма проблем нали затова сме тук да си помагаме и за напред

Comment

Първоначално публикувано от georgyg
                    До колкото знам компютъра пуска вентилаторите, а при старите коли е от датчика (това не съм сигурен). Преди карах Фиат панда и при нея перката си се пускаше и като е загасен мотора.
                    Аз също я оставям моята като работи перката не я гася докато не спре.
                    Само на някои коли перката се управлява от компютъра на повечето си е с добрия стар датчик на радиатора
                    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Working...
                    X